Exposicions

Periòdicament el Centre presenta exposicions que ens ajuden a conèixer l’obra d’artistes singulars, aspectes desconeguts del nostre entorn o altres realitats socials.

 
Propera exposició

 
ATENEUS CULTURA I LLIBERTAT

Exposició sobre l’associacionisme a la Catalunya contemporània

Del 26 de setembre al 31 d’octubre, de dilluns a dissabte, de 10h a 14h i de 17h a 22h

2016-09-26 Imatge 2 expo Ateneus


La publicació l’any 2015 del llibre “Ateneus: Cultura i llibertat. Associacionisme a la Catalunya Contemporània”, obra dels historiadors Ramon Arnabat i Xavier Ferré, ha propiciat que la Federació d’Ateneus de Catalunya organitzés una exposició del mateix títol amb la voluntat de mostrar l’essència de l’associacionisme català a través del moviment ateneístic.

La mostra recull les formes associatives catalanes, els seus antecedents i el seu desenvolupament en el teixit sociocultural del país des del segle XIX fins a l’actualitat. Consta d’onze lones que plasmen l’evolució històrica d’entitats gremials, escoles de formació, societats musicals, orfeons, casals, etcètera.
Destaca la tasca realitzada pels ateneus en l’alfabetització i culturització de les classes treballadores i menestrals, en la formació de ciutadans i en la difusió popular del catalanisme.